Boller i Karry – familiens favorit
Savner du inspiration til retter som du selv kan tilberede til hele familien? Så skulle du prøve den populære danske kogebogs klassiker boller i karry.
Hvordan laver man boller i karry?
Faktisk er boller i karry en af de nemmeste retter at lave selv. Det tager sjældent meget mere end en halv times tid at tilberede en ordentlig skudefuld boller i karry hvis du blot har ingredienserne parat. Og disse kan alle købes i et helt almindeligt supermarked eller i den nærmeste dagligvare butik.
Du skal bruge hakket svinekød, eller eventuelt hakket kalv og flæsk som du også bruger når du laver frikadeller. Du skal bruge fløde, salt og peber, hvedemel, smør, løg og æbler. Og så skal du selvfølgelig brug en god karry, som fås i pulverform, som som findes i enten en mild eller en stærk version.
Hvis du ønsker at sætte lidt mere fut i fejemøget kan du vælge at tilsætte ekstra chili, ingefær eller hvidløg. Du kan servere dine boller i karry med basmatiris, og lade dem ledsage af mango chutney. Begge dele kan ligeledes købes i supermarkedet og findes i en mild eller en stærk version. Og hverken ingredienser eller tilbehør koster en formue.
Nem og hurtig aftensmad med boller i karry
Den næste gode nyhed er at du kan lave aftensmad til mange dage når du vælger boller i karry. Du kan nemlig med stor fordel lave dobbelt eller måske trippel portion, og så fryse en del af retten ned. Boller i karry bliver ikke dårligere af at blive frosset ned – snarere tvært imod. Og så kan du vare dine boller i karry op på de dage hvor der ikke er tid til at lave aftensmad fra bunden.
Du kan læse mere om boller i karry, og finde den fulde opskrift online på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/boller-i-karry