Gulvkanonen.dk

13 September 2017
Katrin Sørensen

editorial

Når man har besluttet sig for, at få gjort noget ved de gamle trægulve, er der mange spørgsmål der melder sig. Er det nødvendigt at høvle dem, eller kan man nøjes med en slibning? Skal de have efterbehandling og i så fald hvilken? Vil det støve hele lejligheden til, når det bliver gjort? Koster det en bondegård? Disse samt mange andre spørgsmål kan du finde svar på hos Gulvkanonen.dk. Her kan du ligeledes indhente gode tilbud, som er skræddersyet til netop dig og dine gulves behov. 

Der er stor forskel på, om man vælger at slibe eller høvle sit trægulv. En slibning tager kun overfladen og fjerner ridser, hakker, pletter og gammelt skidt. Ofte er en slibning nok til at få gulvene til at stråle igen. Er gulvet meget medtaget kan det dog være nødvendigt, at høvle det. Når man høvler gulvet fjerner man helt op til fire gange så meget overflade, som når man sliber det, og derfor er det ikke så ofte man kan høvle gulvet. Hos Gulvkanonen.dk kan du få svar på om dit gulv har brug for at blive høvlet, eller om det kan nøjes med en slibning. 

Det anbefales at efterbehandle gulvet, så det ikke er helt nøgent. Når træet ikke er behandlet er det nemlig ekstremt modtageligt for skidt og snavs og der vil hurtigt kommer pletter alle vegne. Har man husdyr anbefales det at vælge en ekstra slidstærk behandling, som eksempelvis tokomponent lak, så gulvene holder sig pæne længe. 

Selvfølgelig støver det en smule, når gulvet bliver slebet, men de maskiner, som anvendes tager hele 95% af støvet. Det støv, som uundgåeligt vil lægge sig på overflader som borde og vindueskarme kan nemt fjernes med en opvredet klud – så du behøver altså ikke at frygte, at din lejlighed bliver forvandlet til en ørken under en gulvslibning. 

More articles