Skal du have skiftet forruden?

Hvordan går det med forruden på din bil?

Forruden på din bil skal selvfølgelig være i perfekt stand. Den er det vigtigste grundlag, for at du kan orientere dig i trafikken og køre rundt som en god og sikker billist. De øvrige ruder som sideruder og bagrude er naturligvis også vigtige, men forruden er nu engang den, du benytter mest.

Det kan ikke undgås, at der kommer slid på forruden af en bil. I Danmark kører vi rundt i et klima, som generelt kan slide meget på vores biler og bilruder, når det sner og regner, eller måske endda hagler. Og så kan man jo heller ikke helt frasige sig muligheden for et stenslag i ny og næ.

Hvad nu, hvis en rude skal skiftes?

Måske har du kørt lidt for længe med et større stenslag på din forrude, og naboen som går meget op i biler, er begyndt at stikke lidt til dig – “tag nu og skift forrude” siger han. Så kommer du nok til den erkendelse, at du hellere må få kigget på priserne for skift af en forrude.  

Hvad koster det?

Der er mange, som tilbyder skift af forrude, og det betyder også meget store spring mellem de laveste og de højeste priser.

Nogle undersøgelser har vist, at det laveste du kan slippe med pt. er 1700 kr. Men det kun gælder for visse biler, og er ikke en overordnet rettesnor. Generelt skal du forvente at gennemsnitsprisen ligger en del højere, og du kan sagtens komme op på en pris, som rammer 5000 kr. for udskiftning af din forrude.

Hurra for forsikringen

Heldigvis er udskiftning af forrude som regel dækket af din forsikring. Selvfølgelig kan der være noget selvrisiko, men det kommer an på, hvordan din police er skruet sammen. Måske er du heldig at det hele bliver betalt.

Husk nu at holde øje med forruden.